Чарли Шийн страдал и от психично заболяване

14:31, 21 яну 16 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Актьорът Чарли Шийн обяви в предаването „Шоуто на доктор Оз“, че страда от биполярно разстройство. Това е втората поява на звездата от „Двама мъже и половина“ в рамките на две седмици. Преди седем дена пред популярния в САЩ ТВ водещ той разкри, че не пие лекарствата, с които да потиска вируса ХИВ, а се е подложил на алтернативно лечение в Мексико. Сега Шийн призна, че му е поставена диагноза "биполярно разстройство".

"Диагнозата ми е била поставяна от достатъчен брой хора, за да се замисля, че трябва да й обърна внимание. Маниакалното поведение обикновено е най-големият проблем при отклонения със злоупотреба с вещества и алкохол. Когато не се друсам, това всъщност не се случва", каза той.

Биполярното разстройство е състояние, при което човек редува периоди на вманиаченост с депресия. В маниакалните моменти той показва, че е твърде щастлив, приповдигнат, раздразнителен и импулсивен. В обратния случай чувства тъга и дълбока безнадеждност, загуба на интерес към всичко и склонност към самоубийство.

На въпрос дали смята да взема лекарства, с които да подпомогне лечението на симптомите, актьорът отговори: "А какво друго могат да "поправят"? Със сигурност ще помисля дали да вземам медикаменти". По отношение на смяната на настроенията Шийн обясни, че винаги е смятал, че това е част от живота и гледа философски на нещата. "Това винаги ми е изглеждало нормално. По-честен не мога да бъда. Тъкмо го приех като част от грима си. Не го разглеждам като мания, гледам на него като на... интересна вселена", каза той.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама