Настоящи и бъдещи лекари и акушерки отбелязаха Бабинден в Шумен

14:12, 21 яну 16 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празникът на родилната помощ, по-популярен като Бабинден, днес бе отбелязан подобаващо в родилното отделение на шуменската болница и Медицинския колеж в Шумен.

“Това е деня, в който ни е поглеждаме назад и уважавайки традицията гледаме напред към бъдещето. За нас като екип най-важното е пациентите да са доволни, да си отиват с радост от отделението, да можем да бъдем адекватни и да помогнем на всяка жена в един от най-решителните мигове от нейния живот“, каза началникът на Акушеро-гинекологично отделение в шуменската болница д-р Ивайло Балабанов.

Д-р Балабанов определи като добра изминалата година за родилното отделение. Той допълни, че за поредна година няма майчина смърт в отделението, което е добър показател. Д-р Балабанов уточни, че ражданията намаляват в сравнение с предходните години, но спадът не е драстичен.

През 2015-та в отделението е имало 1224 раждания. От тях 599 са момичета, а 617 - момчета.

Както повелява традицията за празника лекари, акушерки и медицински сестри ритуално измиха ръцете си с пожелания за много и здрави деца.

Да поздравят медиците в Родилно отделение в болницата дойдоха заместник-кметът по социална политика и здравеопазване на община Шумен Светлана Маркова, която поднесе поздравления от името на кмета Любомир Христов, както и представители на Комплекса за социални услуги за деца и семейства и Медицинския колеж.

Програма бяха подготвили бабите от Старческия дом и деца от СОУ “Сава Доброплодни”.

Бабинден бе отбелязан за първи път и в Медицинския колеж в Шумен.

Годсти на бъдещите лекари, акушерки и медицински сестри бяха областният управител на Шумен Донка Иванова, заместник-областният управител Селиме Кърджалиева, заместник-кметовете на Шумен Светлана Маркова и Найден Косев, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, професор Корновски, д-р Исмаил от Медицинския университет във Варна. Да отбележат празника с бъдещите си колеги дойдоха и медиците от МБАЛ – Шумен.

Студентите от Медицинския колеж благодариха на местната власт в лицето на общината и областната управа за разкриването на учебното заведение и за подкрепата, която продължават да оказват на колежа. Заместник-кметът Светлана Маркова поздрави студентите и ръководството на колежа от името на кмета на града Любомир Христов.

Областният управител Донка Иванова пожела на бъдещите медицински кадри да са здрави, успешно завършване. “Много искам да намерите вашето работно място и вашата реализация точно в нашата област Шумен, защото ние имаме нужда от вас. Ние като институции имаме отговорността да ви създадем добри условия, за да получите  образованието и нужната квалификация  за вашата професия. Нека пък вашата отговорност да бъде тази - завършвайки да останете и да работите тук.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама