Военно министерство задели над 16 млн. лв. за високопроходими коли

14:01, 21 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военно министерство ще задели близо 16,5 млн. лв. за закупуването на 6 нови високопроходими автомобила. Те ще бъдат предоставени на Военна полиция, тъй като ще са оборудвани с необходимата техника за нейните нужди, съобщиха на сайта си от ведомството.

Част от изискванията за бронетранспортьорите са те да са с тегло до 10 тона, да са защитени от мини и куршуми, включително и от снайперски обстрел. Максималната скорост на машините трябва да е над 100 км/ч., като трябва да преодоляват и наклони не по-малки от 65%. Трябва да са с дизелови двигатели, които да са с мощност не по-малка от 30 конски сили на тон. Високопроходимите машини трябва да са с автоматични скоростни кутии и да имат климатици.

Четири от БТР-ите ще бъдат оборудвани с уреди за техническо наблюдение - камери, термовизионни устройства, далекомери. Другите два ще са изцяло транспортни.

Реалната сума, която ще бъде заделена за автомобилите е 13,3 млн. лв. Останалите пари са за техническото оборудване, в което са включени 7 радиостанции с мощност 50 вата, 4 сателитни телефона, както и други средства за радиовръзка и електроника.

Машините ще се използват за разузнаване, денонощно патрулиране и охрана, както и за конвоиране.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама