Д-р Янко Илиев: Обгазяването в Пазарджик е битов инцидент

13:55, 21 яну 16 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обгазяването на няколко души в Пазарджик е битов инцидент в резултат на човешка глупост, заяви директорът на клиниката по токсикология в УМБАЛ "Св. Георги"  д-р Янко Илиев.

По думите му бутилката с газ не е  предварително заложена  и не е може да се говори  за каквато и да е форма на тероризъм.

Пострадалите са семейство - баща на 50 години, 45-годишна майка и двама синове, на 24 и на 15 години. Големият син е купил бутилката от фирма в Пазарджик и се е опитал да я разпробие.

"В такъв тип бутилки може да има остатъци от сериозни токсични субстанции. В случая става въпрос за газ фреон, който е 4.5 пъти по тежък от въздуха и при изтичането е образувал облак", уточни д-р Илиев.

Най-сериозно е пострадал 24-годишният младеж, който за кратко е изгубил съзнание. От обща отпадналост и дразнене в очите по-късно са се оплакали и другите членове на семейството.

След сигнала за инцидента на място е пристигнал екип на "Спешна помощ" и петима пожарникари, които впоследствие също са имали признаци на общо неразположение.  

Късно снощи в пловдивската токсикология са приети 9 души, сред които и петимата пожарникари. Към момента те са в добро състояние, каза още д-р Илиев.

Трима медици от екипа на Спешното отделение в Пазарджик също са имали оплаквания, но не са хоспитализирани. Газът, който е изтекъл от бутилката, се характеризира с умерена токсичност и се изпарява сравнително лесно.

Към момента на мястото на инцидента няма опасност за обгазяване на други хора. Пострадалите ще бъдат изписани след два дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама