Спряха детските надбавки на 340 пловдивски семейства

13:17, 21 яну 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
340 семейства в Пловдив с общо 800 деца няма да  получат детски надбавки заради натрупани отсъствия от училище, съобщи за Пловдив Topnovini.bg директорът на "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Санкциите са само за декември минала година. Помощта не се дава за месеца, в който децата са натрупали пет или повече неизвинени отсъствия.

"Ако три последователни месеца има неизвинени отсъствия надбавките се спират за една година" поясни Танева. 12 са случаите в Пловдив, а децата не се влизали в клас от началото на учебната година през септември 2015 година.

Проверката на социалните работници показва, че децата не са в чужбина и няма реална причина да не посещават учебните занятия.

Най-голям е броят на наказаните семейства в район "Източен" - 224 с близо 500 деца.  В район "Северен" семействата с деца, които не ходят на училище, са с 4 по-малко.

Директорите на училищата пък подават справки с предприетите мерки спрямо нередовните ученици в отдел "Закрила на детето".  Социалните работници  посещават семействата, по-голямата част от ромски произход. Получават уверения, че учениците ще възобновят посещението си, но често родителите не спазват обещанията.  Когато децата са момичета и навършат 13-14 години обикновенно се спират от училище и  според ромската традиция се женят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама