Лекари и акушерки от АГ болницата във Варна се хванаха на хоро за Бабинден

13:02, 21 яну 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бъдещите акушерки от катедра "Медицински грижи“  в Медицинския университет във Варна увлякоха в ритъма на хорото лекарите и опитните си колежки от СБАГАЛ "Проф.д-р Димитър Стаматов“ за Бабинден. Традицията бе спазена, а медицинският управител д-р Радослав Минков посрещаше гости, дошли да поздравят персонала на лечебното заведение за Деня на родилната помощ.

Ритуалът започна с благословията на отец Ясен Шинев, който поръси със здравец за успех на лекарите, акушерките и техните пациенти. Началникът на родилното отделение в СБАГАЛ, д-р Добрин Николов изми ръцете си със сапун и бе дарен с кърпа. Той първи опита от погачата и вкуси от меда. С голямо настроение в празника се включи целият персонал на болницата. Успех в работата на колегите си пожела Стефан Иванов, д.м.н. и доайенът на акушер-гинеколозите във Варна проф.д-р Иван Козовски, който изрази надежда, че бебетата в СБАГАЛ през 2016 година може да достигнат 3 хил..

С пожелания за професионални постижения от името на Медицинския университет се обърна проф. д-р Стефан Иванов, Поздравителни адреси имаше от доц. д-р Силвия Борисова от катедра "Здравни грижи“, кмета на район "Приморски“  и медици. За настроението на всички се погрижиха талантливите деца от "Бънджисингърс“, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама