Общината се отказа от демонтирането на трамвайните релси през подлеза на НДК

12:47, 21 яну 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община спря обществената поръчка за демонтиране на трамвайните релси през подлеза на НДК. За това алармираха от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

Преди два дни на сайта на общината се появи решение за прекратяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на бул. „Скобелев” (включително тунелът на НДК) между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Витоша”. Решението е взето от зам.-кмета по транспорта Любомир Христов.

Припомняме, че процедурата бе обявена на 12 декември миналата година и бе на стойност малко над 7 млн. лв., като парите са отпуснати от държавния бюджет. Проектът включваше осигуряване на допълнителен автомобилен достъп до сградата на т.нар. „Военно НДК”, където бе предвидено да се премести Софийския районен съд.

Проектът включваше преместване на трамвайното трасе по линии с номера 1 и 7, което три години минава в единичен коловоз поради демонтирането на линиите по бул. „Витоша“. Предвиждаше се още и демонтиране на трамвайното трасе по линия 6 и пускане на тунела към бул. „Фритьоф Нансен/Черни връх” за леки коли.

Като мотиви за прекратяване на обществената поръчка се изтъкват съществени пропуски в идейния проект и приложените към документацията количествени сметки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама