И тази година феновете на рока посрещат Джулая в Каварна

12:45, 21 яну 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рок фестивал в Каварна ще има и то на нивото, което се очаква от общината. А ако промоутърската фирма "България лайф мюзик” се откаже от организацията, ще търсим нови промоутъри. Това заяви градоначалникът Нина Ставрева по време на първата си изява пред варненската общественост. По думите й въпреки, че бившият кмет на града Цонко Цонев прави всичко възможно да компрометира сегашното управление на Каварна, в това число, като уговаря събитието, предвидено за 1 юли да се проведе в други градове на страната, Каварна пак ще бъде столица на рока.

Оказва се, че организацията на събитието в момента се възпрепятства, поради липса на комуникация с промоутърската фирма. Три пъти лично кметът на Каварна – Нина Ставрева, е писала писма и е търсила по телефона "България лайф мюзик”, като до момента отговор не е получила. Ако до края на месеца промоутърите не й предоставят информация дали ще се наемат с организацията, Ставрева ще наеме друга фирма, която да проведе събитието.

"Имаме много добри оферти не само от страната, но и от чужбина по отношение на организацията на феста”, заяви Стоян Койнов –шеф на културната дирекция в града. Така или иначе в момента продажба на билети за най-голямото рок събитие тече онлайн. От фирма "Ивентим” продават талони на зелено. Според ръководството на общината досега са изкупени около 850 билета. "Ако се окаже, че хората са подведени, ние сме готови да върнем парите на ощетените”, увери Ставрева.

Междувременно стана ясно, че през изминалите 12 години общината не е направила необходимото да защити марката "Каварна рок фест“, за която права има промоутърска агенция. Занапред обаче от администрацията ще се постараят да патентоват най-голямото събитие в града, но това ще се случи едва след като то се проведе.

Огромни разходи, а минимални приходи от проведените през годините рок фестивали отчете новият кмет на Каварна. "Между 2 и 4 хил. лева влизат ежегодно от отдаване на тротоарно право, а разходите по осветление, почистване и поддръжка, както и изграждане на палаткови лагери, са доста повече. Загубите възлизат на 7 хил.”, обясни Ставрева. Тя добави, че при постъпване на служба като кмет в община Каварна е заварила задължения към фирми и забавени заплати на стойност над 1,5 млн. лв. Част от тях вече са покрити с възстановената по ДДС сума от 1,8 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама