Акушерката Ковачева отрече да е била бебета

12:31, 21 яну 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Не чувствам вина, защото не съм била бебета”. Това заяви пред съда обвинената в опит за убийство на новородено акушерка Емилия Ковачева. Инцидентът стана в столичната болница “Софиямед”.

Софийският градски съд гледа днес, на професионалния й празник, делото срещу Ковачева, която е обвинена за опит умишлено да умъртви бебе на 18 април 2015 г.

Тя е категорична, че в случая с бебето Никол записите от камерите са били манипулирани. Те показаха как по време на нощно дежурство Емилия Ковачева пребива новороденото. Момиченцето беше прието в друга болница с опасност за живота.

По-късно акушерката беше обвинена в това, че е посягала на още четири бебета, за което свидетелстваха записи от камерите в болницата. По този повод Ковачева подчерта, че бебетата не са пострадали, а имат родови травми.

Майката и бащата на Никол поискаха да бъдат допуснати като граждански ищци и частни обвинители. Според адвоката на акушерката Владислав Янев обаче това би прецизирало вината. Той е категоричен, че болница „Софиямед“ също трябва да е част от процеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама