Варненчета учат древни грънчарски техники в музея

12:27, 21 яну 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Древни грънчарски техники и интересни факти за живота на хората от праисторическата епоха ще могат да научат варненските малчугани, ако се включат в традиционната инициатива на Археологическия музей – "Ваканция в музея”.

През зимните ваканционни дни от 2 до 5 февруари децата от 8 до 15 години ще научат много любопитни факти за древната история на българските земи, както и защо археолозите наричат керамиката "Календар на историята”.  В залите на Археологическия музей те ще видят автентична сграфито керамика, а най-смелите могат да пробват уменията си на истинско грънчарско колело.

По традиция особен интерес предизвикват оръжието и бойната техника на древните българи, както и спецификата на средновековното облекло. За децата е подготвена и специална демонстрация на средновековно облекло и оръжие.

По време на занятията участниците ще могат разгледат богатата иконна експозиция на Варненския археологически музей, както и да се запознаят с първите стъпки в изработването на една икона. Записванията продължават до 30 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама