Община Русе: 6 човека са санкционирани за разлепяне на рекламни материали по спирки и стълбове

12:24, 21 яну 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 6 човека са били санкционирани заради незаконно разлепяне на рекламни материали върху елементи от тролейбусната инфраструктура и спирките на градския транспорт. Това стана ясно по време на сесията на Общински съвет - Русе, от отговор от страна на зам.-кмета Наталия Кръстева на питане на общинския съветник Иво Пазарджиев. 

Питането на Пазарджиев бе свързано с вандалски прояви спрямо новоизградени автобусни спирки, стълбове на знаци, стълбове на светофарни уредби, стълбове на инфомрационните табла по спирките, както и към мерките, които Община Русе предприема за предотвратяването на подобни прояви. Той обръща внимание, че през изминалата 2015 г. е била извършена рехабилитация на стълбовете на контактната мрежа на тролейбусната инфраструктура, като финансирането е било осигурено по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе” по оперативна програма „Регионално развитие”.

От отговора на зам.-кмета Наталия Кръстева стана явно, че поддръжката на по-голяма част от елементите е задължение на фирмата - изпълнител, като това е залегнало и в договора за изпълнение. Почистването се извършва периодично, при подходящи климатични условия, а контрол по опазването на елементите се извършва от СЗ "КООРС". Служителите на общинското звено подхождат индивидуално към всеки отделен случай, но за съжаление е на практика невъзможно да бъдат санкционирани "художниците" на графити, тъй като те действат изключително бързо в тъмната част на денонощието, поради което до този момент няма заловени извършители. 

Що се отнася до спирките на градския транспорт, те се поддържат от ОП "Комунални дейности", както и от концесионерите на някои от новоизградените спирки, и също работят редовно по тяхното почистване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама