Майката на първите близнаци за 2016 г. изми ръцете на началника на Родилното за Бабинден

11:48, 21 яну 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майката на първите близнаци, които проплакаха през 2016 година Пролетина Димитрова, изми ръцете на началника на Родилното отделение в МБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев по време на тържеството за Деня на родилната помощ (Бабинден).

„Сърдечно благодаря на целия екип, който се грижи за мен. И трите ми деца са родени тук – първото, което е на 9 години, както и близнаците, които са на 20 дни. Ако отново ставам майка, със сигурност ще родя в МБАЛ-Бургас, защото това е най-добрата болница”, сподели Пролетина.

Рекордните 28 двойки близнаци са проплакали в МБАЛ-Бургас през 2015 година. За сравнение през предходната 2014 г. те бяха едва 17. Общият брой на бебета, поели първата си глътка въздух миналата година, е 1768, като съотношението между момичета и момчета е наравно. Най-предпочитани са имената Александър и Виктория. Това съобщи началникът на Родилното отделение  д-р Антонио Душепеев. Само в първите 21 дни на новата година на бял свят са дошли 103 бебета, две от които тази сутрин.

„Нивото на раждаемост през 2015-та е почти същото каквото беше и през 2014 година. Ние го отчитаме като ръст, защото в страната като цяло има спад в раждаемостта”, каза д-р Душепеев.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът Лорис Мануелян, областният управител Вълчо Чолаков и председателят на Общинския съвет Костантин Луков.

„Да са живи и здрави всички наши деца. Колкото и да са големи нашите мечти, няма по-щастлив момент от този да се роди в семейството дете. Това е най-милият, най-интимният, най-съкровеният момент. Вие, хората, които помагате да се роди новият живот в Бургас, заслужавате поклон и респект. Бъдете живи и здрави. Дай Боже децата, които се раждат в нашия град, да растат с положителен тренд”, каза кметът Димитър Николов.

„Искам да изкажа огромната си благодарност към вас като гражданин, като администратор и като родител за това, което правите. Знакът, който ни дават гражданите, е най-добрият за нашата работа. Мисля, че вие сте най-добрите в региона. Пожелавам ви здраве, много бебета още да изродите”. С това пожелание се обърна към всички акушерки областният управител Вълчо Чолаков.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама