Мъж закла брат си за едно шише ракия

11:36, 21 яну 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение срещу мъж от Ясен, който опита умъртви брат си при скандал за едно шише ракия, предадоха от държавната институция. Бахтияр М. (24 г) и брат му Илиас (20 г) се скарали след запой в близкото до Плевен село Ясен, а свадата завършила с трагичен край.

Обвинението е, че по-големият брат се опитал умишлено да умъртви своя роднина, като деянието било довършено, но без да настъпят желаните от дееца последици.

На 24 ноември м. г., Бахтияр отишъл до Плевен, за да даде кръв срещу заплащане. За услугата взел 20 лева и се върнал обратно в Ясен. Със свой авер купили вино от изкараните пари и отишли в дома на обвиняемия. По-късно се появил братът Илиас, придружен от няколко приятели. Всички се веселили и употребили значително количество алкохол. Преди полунощ между двамата братя възникнал конфликт за шише ракия. 

Обвиняемият Бахтияр се ядосал и решил да убие брат си. Взел от масата кухненски нож  и нанесъл удар с него в  гърба на Илияс, след което невъзмутимо отново седнал на мястото си и продължил да пие алкохол.

Пострадалият бил откаран в Спешна помощ, опериран по спешност  и в резултат на оказаната му медицинска помощ животът му бил спасен.  

Разследването е приключило за по-малко от два месеца. Обвиняемият е с взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд- Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама