Антитерористичната коалиция засилва ударите срещу Даеш

11:27, 21 яну 16 / Свят 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Холандия и Италия, които са част от антитерористичната коалиция срещу "Ислямска държава" ще засилят ударите си срещу групировката в обсадените от нея територии в Ирак и Сирия. Това стана ясно на срещата в Париж, състояла се вчера.

Една от главните теми, обсъждани по време на събирането на министрите на отбраната на страните от Антитерористичната коалиция, е било противодействието на „Ислямска държава" в социалните мрежи, заяви министърът на отбраната на Австралия Марсис Пейн, взела участие в срещата, в която също така са взели участие ръководителите на военните ведомства на Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Холандия и Италия.

Според нея другите страни членки на коалицията реагират твърде бавно на пропагандната кампания на Даеш в социалните мрежи. „Ние много говорихме на тази тема. В съвременните условия военната кампания се води не само на полето на боя, но и на други фронтове, в това число в социалните мрежи. Лидер в това отношение в Великобритания и ние всички изразихме готовност да я подкрепим“, заяви австралийският министър.

Междувременно председателят на американското Обединено командване, генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че руските удари по сирийската въоръжена опозиция са стабилизирали управлението на президента Башар Асад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама