Трима са заболели от туберкулоза в Стара Загора

11:14, 21 яну 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови трима болни от туберкулоза са регистрирани в Стара Загора и село Ковач, съобщиха от Регионалната здравна инспексия (РЗИ) в Стара Загора.

През изминалата 2015 г. в Старозагорско са регистрирани общо 10 нови болни от  „жълтата гостенка”. Повечето са от Стара Загора и селата наоколо.

Хората се лекуват в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора  т. нар. Тубдиспансер. През последните две години там са  лекувани 160 случая на активна туберкулоза, още 450 души са с диагноза латентна туберкулоза, които могат я развият, има още 700-800 контактни.

Тубдиспансерът, който е общински,  е в тежко финансово състояние. В края на декември бе назначен временен управител .

„Д-р Чавдар Попов започна активна работа за подобряване финансовото състояние на лечебното заведение”, обяви  Емил Христов, председател на ОбС Стара Загора. По думите му вече са изплатени задълженията към Националната  агенция за приходите и са изплатени заплатите на персонала до октомври. Търсят се възможности за по-ефективно управление, спряно е изтичането на кадри. Управителят е успял да привлече и нови специалисти на работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама