Отказвам Узунов да ме представлява, отсече Лозан Панов

10:45, 21 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отказвам да ме представлява Димитър Узунов, докато не предостави разпечатка за СМС-ите си от миналия четвъртък. Това заяви в началото на редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов след вчерашната изненадваща смяна на представляващ на ВСС след скандала с изпратения СМС до премиера Бойко Борисов. След това той напусна залата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

От своя страна Узунов заяви, че очаква извинението на Панов. Новоизбраният представляващ каза, че ще предостави исканата разпечатка.

„Призовавам обществото да окажем заедно натиск, за да се разбере кой е изпратил СМС-а“, каза още Панов. Според него след скандала от миналата седмица е последвала внезапната смяна на Соня Найденова като представляващ съвета и е избран колега, върху който са възникнали най-големи подозрения относно изпратения СМС.

„Не повярвах нито на ушите си, нито на очите си какво се случи за три дни“, допълни Панов. По думите му след вчерашната смяна е достигнато дъното в съдебната система, а агресията се е разраснала. Той отбеляза, че само справедливостта може да спре тази агресия чрез правосъдието.

„Колективната наглост и арогантност няма да останат ненаказани“, подчерта Панов и допълни, че са последвали лъжи и манипулации, така че хората да повярват, че всички са маскари.

„Решенията се налагат, без да се провежда демократичен дебат“, каза пред журналисти преди началото на заседанието на ВСС Соня Найденова, която до вчера представляваше съвета. Според нея, случващото се е изключително притеснително за работата на ВСС. Тя коментира, че при влизането от един скандал в друг скандал това се отразява на работата на съвета.

„Именно ВСС е най-негативно отразената институция в предстоящия доклад на Европейската комисия, така че да бъдат заличени критиките към другите институции, отговорни за борбата с организираната престъпност и корупцията“, заяви Найденова.

Според правосъдния министър Екатерина Захариева няма как доверието в институцията да е високо в подобни ситуации. Тя застана зад същата позиция, на която се обявиха премиера Бойко Борисов и вицето му в ГЕРБ Цветан Цветанов - че смяната на представляващия е провокация.

Захариева призова членовете на съвета да прекратят практиката да вкарват изключително голям брой допълнителни точки за разглеждане в дневния ред, защото „внасянето на точка от днес за днес без мотиви е нередно“. „Длъжни сте да сте прозрачни и предвидими “, обърна се тя към членовете на съвета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама