Община Исперих обяви конкурс за здравен медиатор

10:28, 21 яну 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих обяви конкурс за избор на здравен медиатор, съобщиха от местната управа.

Позицията се разкрива по проекта „Заедно за по-добро здраве, за нас, от нас” по Европейската програма за партньорство в общността на Глаксо Смит Клайн  „Подобряване на здравния статус на ромските общности в Централна и Източна Европа”. Партньори по проекта са сдружението „Национална мрежа на здравните медиатори“ и община Исперих. 

Кандидатите за длъжността трябва да имат средно образование, принадлежност към местна уязвима етническа общност, компютърна грамотност, добри комуникативни умения. Те трябва да познават здравните и социалните проблеми на общността, като владеенето на езиците на общността е препоръчително.

Документи за кандидатстване се приемат до 29 януари в деловодството на община Исперих. Датата, часа и мястото на провеждане на конкурса ще бъдат обявени допълнително, след изтичане на срока за кандидатстване.

Кандидатите трябва да представят автобиография, мотивационно писмо, копие от диплома за завършено средно образование и да попълнят заявление по образец. Документът се получава в деловодството на община Исперих, той  може да се изтегли и от интернет страницата на общината на адрес: www.isperih.bg .

Дейността на здравния медиатор ще е свързана с посредничество между уязвими групи и здравни и социални служби, с работа с клиенти и с подпомагане на незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги.

Той ще работи с общопрактикуващи лекари и с други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата, ще помага на хора от общността при попълване на документи от различни институции.

Медиаторът ще участва и в организирането на здравни профилактични мероприятия и прояви за повишаване на здравната култура.

 Подробности за  професията „здравен медиатор“ може да бъдат открити  на адрес:  www.zdravenmediator.net.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама