Отнемат имущество за над 1 млн. лева от Веселин Жеков-Полицая

10:21, 21 яну 16 25 2294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившата барета от Варна Веселин Жеков- Весо Полицая, ще се раздели с имущество за близо 1,3 млн. лв. Става въпрос за апартамент и дворно място в центъра на морския град, както и за пари от продажба на имоти и автомобили.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е спечелила дело срещу него. Жеков е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС). Висшите магистрати обаче не допуснали жалбата му и така решението влязло в сила, съобщава вестник „24 часа”.

Процедурата срещу Жеков започнала по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, който вече е отменен. Причината е дело срещу Жеков. През 2009 г. той сключи споразумение с прокуратурата, като се призна за виновен за участие във въоръжена организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудване и склоняване към проституция и трафик на жени, действала между 1996 и 2008 г.

Веселин Жеков бе свидетел срещу бившия общински съветник във Варна и президент на ФК “Спартак” (Варна) Иван Славков, който бе осъден на 10 г. затвор от съда в Бургас като ръководител на група за проституция и дрога. Делото е във ВКС, но той още не се е произнесъл. За разлика от Славков Весо Полицая се споразумя с прокуратурата за присъда от 2 години и 4 месеца. През юли 2015 г. Жеков бе арестуван с още 4-ма по дело за организирана престъпна група за рекет на проститутки във Варна. След ареста на бандата на Черния Роди, това бе втори удар на Специализираната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама