Извозиха 8 хиляди кубика сняг от пловдивските улици

10:21, 21 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 8 хиляди кубични метра сняг са извозени в Града под тепетата от понеделник до днес, съобщи за Пловдив Topnovini.bg  директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

Продължава разбиването на леда по тротоарите и разширяването на пешеходните зони в Пловдив.

"От снощи е създадена организация и 16 екипа на общинското предприятие разчистват града от останалия сняг. Работи се основно по спирките, булевардите и кръстовищата ", заяви Стоянов.

Вчера голяма част от възловите места в града предварително са били обработени със сол. От рано тази сутрин служителите на "Чистота" разбиват ръчно вече размекнатия лед и сняг, който се извозва с челни товарачи до базите в районите "Тракия" и "Северен". Близо 90 процента от града е изчистен, според Стоянов. 

Директорът на "Чистота" допълни, че с нарочна заповед е спрял отпуските на работниците, които са близо 400. Изтеглено е и работното им време. Вместо в 6.30, когато температурите достигат минус 14 градуса, те започват в 7.30 часа. Работният ден съответно приключва с един час по-късно. Въведен е двустепенен режим на работа.

Заради ниските температури през нощта има замръзване по някои от мостовете и надлезите. Наложило се е те също да бъдат обработени със сол.

Според метеорологичната прогноза, с която разполагат от ОП "Чистота", до края на следващата седмица температурите ще бъдат много ниски. Засега не се очаква снеговалеж. "Все пак прогнозата е динамична и не можем да сме категорични, че няма да има сняг до края на месеца", завърши Стоянов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама