Старозагорски огнеборец, спасил катастрофирали, е предложен за „Пожарникар на годината”

10:18, 21 яну 16 25 599 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огнеборецът Николай Йосифов  е номиниран за участие в националния конкурс „Пожарникар на годината 2015”, съобщиха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защина на населението”. Освен за добрата му професионална работа, той е избран и за доблестна постъпка-помощ на пострадали при катастрофа.

На 26 юни 2015 г. на околовръстния път между от село Богомилово към Стара Загора катастрофира автомобил с три жени в него. Водачката, както сама разказва, не успява да реагира на ситуация, колата излиза от пътя и се обръща на едната си страна. Движейки се в същата посока по това време, мл. инсп. Николай Йосифов, който бил в почивка,  веднага спира автомобила си и започва да евакуира пострадалите. Заедно с други водачи, изправя автомобила на колела и взема мерки за обезопасяването му така, че да не създава опасност за пътната обстановка. Успокоява уплашените жени, дава им вода и категорично отказва да каже името си. По-късно благодарните жени го издирват и в знак на признателност за оказаната помощ,  водачката изпраща благодарствено писмо.

Николай Йосифов работи в пожарната служба в ТЕЦ „Марица-изток 2”. Той  участва активно в извършването на тематичните и контролни проверки в централата, както и в подготовка и обучение на доброволните ядра по цехове и отдели. Редовно участва в обучението и инструктажите на изпълнителите и ръководителите на огневи работи на всички външни фирми участващи в ремонтната дейност в ТЕЦ Марица-изток 2” . През изминалата година е провел и 18 обучения на 129 заварчици по противопожарна тематика.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама