Именитият русенски треньор по борба Георги Ачев бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Русе"

10:04, 21 яну 16 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение за удостояване със званието “Почетен гражданин на град Русе” именития русенски треньор по борба Георги Ачев за неговите значими постижения в областта на спортния живот на Община Русе. Номинацията бе направена в края на миналата година от инициативен комитет, състоящ се от ръководството на клуб „Юнак-Локомотив“, и одобрена от Председателски съвет

Заслугите на Георги Ачев за развитието на спортния живот в Русе са подробно описани в номинацията за удостояването му със званието “Почетен гражданин на град Русе”. Той е дългогодишен преподавател и един от основателите на Спортното училище в град Русе.

Ачев е първият треньор на многократния световен и европейски шампион, златен олимпийски медалист от игрите в Атланта през 1996 г. и настоящ президент на БФБорба Валентин Йорданов. Сред неговите възпитаници са още Рахмет Сукра и Валентин Гецов – медалисти от олимпийските игри, Валентин Савов – носител на отличия от европейски първенства, Валентин Ангелов, Фейзула Алиев, Драгомир Вутков, Венелин Крушков, Максим Петров и др.

Георги Ачев е консултирал редица национални отбори, заслужил треньор е, който се радва на огромно уважение както в България, така и в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама