РИОСВ-Шумен се включва в отбелязването на Световния ден на влажните зони

10:04, 21 яну 16 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ-Шумен се включва в отбелязването на Световния ден на влажните зони – 2 февруари, съобщават от екоинспекцията в града. По този повод от РИОСВ-Шумен подготвя образователни инициативи, които ще проведе с детски заведения на 2 февруари в информационния център на инспекцията.

Местната екоинспекция се включва и в младежки фотоконкурс за снимки на влажни зони, организиран от Секретариата на Рамсарската конвенция.

В надпреварата могат да участват младежи от 15 до 24 години. Фотографията трябва да представя влажната зона като място осигуряващо прехрана и устойчив поминък на местното население.

Снимката трябва да бъде във формат JPEG или JPG с максимален размер 5MB и да бъде подадена онлайн най-късно до 12 часа на 2 март 2016 г. Всеки автор може да участва с максимум три снимки.

Подробности за условията в конкурса на официалната страница на Секретариата на Рамсарската конвенция http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest

Световният ден на влажните зони се отбелязва всяка година на 2 февруари. На този ден  през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони.

Темата за 2016 г. е „Влажните зони и нашето бъдеще -  устойчив поминък“. Тя е избрана, за да се акцентира на жизненоважната роля на влажните зони за настоящото и бъдещо благополучие на човечеството,  и да покаже колко важни са за поминъка на човека, както и за да се насърчи разумното ползване на всички влажни зони.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама