Фондация "Русе - град на свободния дух" ще реализира дейност и в областта на спорта

10:00, 21 яну 16 / Спорт 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие предложение, с което се правят промени в Учредителния акт и Правилника за реда за осъществяване на общественополезна дейност и за набиране и разходване на имуществото на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“. Промените са насочени към разширяване сферата на действие на фондацията, като се включват спортни дейности, проекти, и инициативи.  

Община Русе бе определена за Европейска столица на спорта за 2016 г., което изисква допълнителни усилия, насочени в тази насока, се казваше в мотивите към предложението. Фокусът на вниманието е насочен към стимулиране на местното развитие чрез насърчаване на спортните, културните и развлекателни дейности. Необходимо е стимулиране на обществеността за активно занимание със спорт като осъзната ценност и предпоставка за здравословен и пълноценен живот.

"Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ доказа, че има потенциал и възможност да поеме и тази мисия и да насърчава сплотеността и чувството на общност, да даде съществен принос в обогатяването както на културния, така и на спортния календар със забележителни събития, които ще превърнат Русе в посланик на спорта в Дунавския регион. Целта е обединение на всички активни спортисти, любители и приятели на спорта, хора от различни възрастови групи и различни интереси за възраждане на спортния дух на Русе", казва още администрацията на кмета Пламен Стоилов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама