Истерията за качеството на водата в Димитровград продължава

09:41, 21 яну 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истерията около състоянието на водата в Димитровград продължава. Както вече съобщихме вчера от асоциация „Активни потребители” информираха, че в питейната вода на Димитровград има нитрати и фекалии. По-късно кметът Иво Димов и началникът на ВиК Димитровград инж. Петко Ангелов отрекоха това да отговаря на истината.

Чататели на Topnovini.bg обаче отново звънят и питат, кой казва истината. Съобщават, че са притеснени и твърдят, че не смеят дори да си измият зъбите с водата от чешмите си.

РЗИ Хасково излезе с прессъобщение, в което се казва, че в Димитровград има установени 7 пункта за пробонабиране на питейна вода: кв. „Изток”, кв. „Вулкан”, кв. „Марийно”, кв. ”Черноконево”, кв. „Славянски, кв. „Габера” и Център. Потърсихме допълнителна информация от директора на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова, която заяви, че в микробиологията на водата няма отклонения.

Оказа се, че чешмичката, от която „Активни потребители” са взели пробата и в която са открили нитрати и фекалии, не попада в мониторинга на РЗИ Хасково.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама