Спецсъдът ще заседава по аферата "Октопод"

08:59, 21 яну 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов и Янко Попов, известно като аферата „Октопод“. Подсъдимите са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване и рекет.

Обвинителният акт по делото е от 200 страници и беше внесен на 7 ноември 2011 г., след повече от година и половина разследване. Бяха проведени 75 заседания и разпитани 180 свидетели.Припомняме, че делото беше връщано неведнъж в прокуратурата по различни причини. То започна наново след като съдия Румяна Ченалова, която го гледа повече от 3 години, беше отстранена от работа, заради скандала Белведере. 

Преди 3 месеца, в рамките на ден, загина един от ключовите свидетели по делото, а друг беше нападнат. Бившият плевенски банкер Георги Цветанов Петракиев катастрофира край Стара Загора ден преди поредното заседание по аферата „Октопод“. Друг свидетел - Пламен Устинов, беше нападнат с брадва, но оцеля от инцидента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама