Община Стара Загора няма да поема нов дълг

08:58, 21 яну 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„През 2016 година общината няма да поема нов дълг“, съобщи Емил Христов, председател на Общинския съвет (ОбС). През тази година ще бъдат изплатени 8.98 млн. лв. за погасяване на главници на заеми взети от фонд ФЛАГ и за енергийна ефективност. „Почти повтаряме рекордния бюдте от м.г., което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред. Приоритет и през 2016 г. е провеждане на консервативна финансова политика“, каза още  председателят на Общинския съвет.

Общо 101 068 878 лв. е прогнозната рамка на бюджета. От тях държавните приходи са 51 504 631 лв., а общинските 49 564 247 лева. Проектобюджетът ще бъде гласуван на предстоящата общинска сесия на 28 януари.

Над 11 млн. лв. са предвидените капиталови разходи, от тях 9.1 млн. са общински пари. С близо 5,5 млн. лв. ще се правят основни ремонти на Детска ясла № 6 „Щастие“ , на уличното осветление, на улици и т.н. Ще бъде ремонтирата отоплителната система на спотната зала ДЗУ, както и залата по борба. Над 1.3 млн. лв. ще се дадат за ремонт на пътя Ловец - Михайлово, който ще се ремонтира на етапи.

41 предложения са включени в дневния ред на предстоящата сесия. Съветниците ще гласуват даване на съгласие на „Тролейбусни и автобусни превози“  да изградят дизелов модул със система за отчитане на зареждането и осигуряване на резервно електрозахранван, поставянето на паметна плоча на загиналите през 1912 – 1918 г. жители на старозагорското село Борово, както и удължаване срока на договорите на управителите на „Медицински център - I” и „Диагностично-консултативен център - I”.

Емил Христов съобщи още, че материалите за общинските сесии ще се публикуват на страницата на ОбС Стара Загора в момента, в който се получат, в суров вид. „Това се прави за по-голяма откритост в диалога с хората и за по-ранно и по-пълно запознаване на гражданите с предложенията”, коментира председателят на ОбС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама