Борисов има срещи, не е важно от кой е SMS-а, разясни Цветанов

08:46, 21 яну 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според втория в ГЕРБ не е важно премиерът да каже от кого е скандалния SMS. “Той има по-важна работа, важни срещи и посещения. Цели се да се отклони вниманието от важни неща”, разби Цветан Цветанов конспирацията пред БНТ.

“Смяната на Соня Найденова е сред опитите за провокация към премиера Бойко Борисов", повтори той казаното от самия премиер снощи. И заяви, че ГЕРБ иска съдебна реформа.

Бившият вътрешен министър коментира и ведомството на Румяна Бъчварова и критиките на КРИБ. “МВР е консервативна система, в която всеки опит за радикални промени води до вътрешни сътресения и опити на партиите да нападат политическото ръководство на правителството”, защити статуквото Цветанов.

И побърза да припомни, че и другите са лоши: “Аз знам в какво състояние получихме сектор "Сигурност" 2009 г. след управлението на БСП - напълно демотивирани. Всички дела бяха прехвърлени към ДАНС и това създаде възможност много дела да бъдат приключени”, заяви той.

И призна, че “действително има увеличаване на битовата престъпност и на кражбите на МПС-та”, но призова партиите да не си правят пиар чрез тези проблеми.

“Полицейският състав е доста намалял. Вакуумът ще се увеличава, защото подготовката на младите полицаи е продължителна, а много опитни напускат заради несигурността в системата. Аз съм убеден, че във всяка институция кадровият проблем е най-сериозен”. Това посочи като една от основните причини за голямата престъпност във Врачанският край Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама