Кмет остави без ток варненско село цели 4 дни

07:34, 21 яну 16 25 865 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В продължение на 4 дни живеещите в село Доброплодно, община Ветрино, са били без ток заради интензивния снеговалеж и виелици, причинили аварии по трасето. Улиците са били блокирани от преспи, а хората от селцето сами проправяли пъртини с наличната в дворовете си техника. За съжаление обаче и техниците на "Енерго-про" не могли да влязат в селото, за да отстранят аварията.

"Оказвахме помощ на снегопочистващите фирми, но нашият труд не се плаща, а на всичкото отгоре си потрошихме и тракторите”, разказаха пред Topnovini.bg потърпевши.

Според кмета на Ветрино обаче нещата не били съвсем така. "Имаме сключени договори с няколко фирми и арендатори по места и хора, на които плащаме, за да ни оказват помощ при кризисни ситуации”, заяви Димитър Димитров в отговор на оплакването.

По думите му машините излезли още в неделя през нощта. В 3 часа работниците и снегорините били разположени по места, а самият Димитров изчакал да пристигне камионът, който кара хляб на хората от селото. В понеделник по същото време служителите отново станали да чистят пътищата, но не могли да пробият път към селото, което на практика се оказало откъснато от света.

След това кметът на Ветрино решил да изпрати машините към Белоградец, Млада гвардия, Средно село и Неофит Рилски, където преспите също били огромни и имало нужда от почистване на снега. Така работата по спасяването на Доброплодно била отложена за следващите дни. В това време живеещите в селото били без ток, тъй като техниците от "Енерго-Про” не могли да пробият снега, за да отстранят аварията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама