Обучават експерти от Разградско за подобряване на енергийната ефективност

07:14, 21 яну 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневно обучение по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии се провежда във филиала на Русенски университет „Ангел Кънчев” в Разград. Събитието се организира със съдействието на областната администрация.

Обучителният курс се провежда в рамките на проект „Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии”. Инициативата се финансира в рамките на Програма BG04 по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г., с бенефициенит Русенски университет „Ангел Кънчев” и „Енкон Сървисис“ ООД.

Лектори са проф. Николай Михайлов, проф. Иван Евстатиев и доц. Ивайло Стоянов от Русенски университет „Ангел Кънчев”, както и проф. Илия Илиев и доц. Веселка Камбурова от „Енкон Сървисис“ ООД.

В обучението участват 60 представители на общинските администрации, учебни заведения и читалища на територията на област Разград.

Целта на курса е повишаване на административния капацитет на държавните и общински органи и институции за планиране и изпълнение на мерки за енергийна ефективност и възобновяема енергия.

 В обучението са включени няколко модула: разработване на планове за действие в съответствие с националното законодателство и съответните директиви на Европейския съюз, свързани с мерките в сгради; отчитане изпълнението на планове за действие; енергиен мениджмънт в сгради; основни познания за енергийните одити и договори за енергийна ефективност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама