Нищят дело за изнасилване на 13-годишно момиче днес в Хасково

07:13, 21 яну 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Хасково днес отново ще заседава по дело срещу баща на 4 деца, който е обвинен, че системно е изнасилвал 13-годишната си дъщеря, чието име ще запазим в тайна по морални съображения.

На предишното заседание момичето заяви, че не Желю Иванов я е насилвал, а бащата на мащехата й. Пред съда тя обясни, че заедно с по-големия си брат натопили пред полицията баща си, за да може той и майка им да заживеят отново заедно.

Тогава детето заяви, че насилникът се казва Васил. Полицаи обясниха, че са успели да го издирят в харманлийско село. Днес той ще бъде разпитан пред Темида. Освен това съдия Миглена Тянкова, която гледа наказателния процес, ще изслуша становището на вещите лица изготвили няколко психологически експертизи. В залата трябва да стане ясно и кой е ходил на свиждания в ареста и затвора на подсъдимия Желю Иванов, който е задържан под стража.

Самият подсъдим отрича да е посягал на дъщеря си. Най-вероятно делото няма да завърши с присъда днес. Очаква се да бъде назначена ДНК експертиза, която ще внесе яснота, дали някой от двамата мъже е изнасилвал момичето.

За това обвинение закона предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама