По един пиян шофьор има на пътя в Търговище всеки ден от годината

07:05, 21 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
365 пияни шофьори и още 398 без книжка са хванали пътните полицаи в Търговище през миналата година, отчетоха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Шофирането след употреба на алкохол е най-честата причина за тежки катастрофи в региона. Осем инцидента с един загинал и четирима ранени са предизвикани от пияни водачи. Други шест произшествия са станали при отнемане на предимство, четири при движение с превишена скорост и три при нарушения на пешеходци.

През 2015 г. на територията, обслужвана от Дирекцията, са регистрирани 45 тежки катастрофи, с 11 загинали и 46 ранени граждани в тях. В сравнение с 2014 г. се наблюдава увеличение  на инцидентите с 10, но намаление на загиналите граждани с 12. За периода са регистрирани и 397 произшествия с материални щети. Анализът на полицията показва, че най-рискови за пътищата извън населените места, а най-тежка е била пътната обстановка през месеците януари, февруари и април.

"Установените за периода нарушения по Закона за движение по пътищата на територията, обслужвана от ОД МВР-Търговище, са 25 853, като съответно са съставени 3 011 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 22 680 глоби по фиш. В сравнение с 2014 г. констатираните нарушения са със 732 по-малко,  съставените актове са с 47 по-малко, а наложените глоби с фиш -  с 685 по-малко." обявиха от полицията.

Точните данни показват, че има близо 15 хиляди нарушения на ограниченията за скорост, близо 1 500 случая на неизползвани предпазни колани и каски, както и около 500 случая на управление на автомобили без сключена задължителна застраховка «Гражданска отговорност». Увеличение бележат констатираните нарушения  за превишена скорост, както и  за отнемане предимство на пешеходец.

През миналата година пътните полицаи в региона са участвали в 70 специализирани операции, отчетоха от пресцентъра на ОД на МВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама