„Мис баба“ избират в старозагорското село Преславен

06:48, 21 яну 16 / Култура 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Мис баба Преславен 2016” избират днес в старозагорското село. Девет са претендентките за титлата, а наспреварата започва от 12.00 часа в залата на Народно читалище  „Димитър Наумов-1908“.

 Атрактивният конкурс ще бъде част от проявите, с които преславенки ще отбележат тържествено един от най-тачените от нашия народ празници Бабинден. Както повелява традицията най-младата родилка ще извърши ритуалното поливане с менче вода на медицинския работник в селото.

Претендентките за „Мис баба“ ще се изявят в три тура. В първия те ще демонстрират елегантния си стил, дефилирайки с подбрани от тях официални тоалети. Във втория участничките ще покажат артистичните си дарби, а на финала ще завладеят зрителите и с танцувалните си умения.

На празника се очаква да присъстват около 50 млади и не толкова млади дами, които с таен вот ще излъчат призьорките от конкурса.

Организаторите от местното читалище са предвидили награди за отличените, като  носителката на титлата ще получи корона, грамота и билет за първата за тази година екскурзия, организирана от читалището.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама