До месец внасят иск за отнемане на имуществото на Цветан Василев

22:51, 20 яну 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на февруари в съда ще бъде внесен иск за отнемане на имущество на стойност 1 млрд. лв. на собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Това съобщи пред БНТ шефът на Комисията за отнемане на незаконно имущество Пламен Георгиев.

По думите му размерът на реално обезпеченото имущество на бизнесмена и семейството му е 600 хил. лв. Георгиев подчерта, че това е най-голямата сума, за която ръководената от него институция е предявявала иск някога. В Комисията текат производства за още 39 човека, като общата сума е едва 13 млн. лв.

Припомняме, че имущество на Цветан Василев на стойност 603 764 732 лева беше запорирано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Тази сума е само от имущество на банкера и е част от наложената мярка за общото имущество на собственика на фалиралата КТБ, съпругата му, тяхната дъщеря и контролираните от него дружества, като цялата запорирана сума е 964 млн. лв.

Предмет на запор са дружествени дялове в капитала на 11 търговски дружества, акции в капитала на 7 търговски дружества, пари по 20 банкови сметки, четири пътни превозни средства, 288 картини, 16 недвижими имота в София, включително и няколко цели сгради, 5 имота в Банско, два в Созопол и по един във Варна и Царево.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама