Майки осигуриха храни за приюта в Добрич, вдовица изплете чорапи за бездомниците

20:14, 20 яну 16 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хранителни продукти за 421 лева бяха закупени днес от граждани в полза на приюта за бездомни мъже в Добрич. Инициативата бе организирана във фейсбук групата „Майките в Добрич“.

Със събраните средства от отзовалите се на апела, са закупени разнообразни стоки, предимно хранителни продукти, за нуждите на шестимата мъже в Центъра за временно настаняване.

На първо време те са осигурени с месо, кайма, колбаси, кренвирши, прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал, кори за баница, пастет, нишесте, картофено пюре, подправки, както и други стоки от първа необходимост. Ще бъдат закупени също 25 кг захар и 5 кг сол. Осигурени са и десерти, тъй като те най-рядко присъстват на трапезата на несретниците, намерили помощ в приюта.  От фирма „Джеронимо Комерс 2008“ също са осигурили 10 килограма – кайма, свинско и пилешко месо, месо за приюта.

Дарителите са се доверили при подбора на нужните продукти на ръководителя на приюта Александър Иванов. Той сподели, че с покупките от днес се осигурява закуската на мъжете през следващите няколко месеца. За обяд и вечеря ще се разчита на получените преди Коледа дарения от учениците от ЕГ „Гео Милев“ и СОУ „Св. Кл. Охридски“ пакетирани храни, като боб, леща и други.

С покупките от днес фризерът ни е пълен догоре, което никога досега не се е случвало, сподели Иванов.

Това е второто голямо дарение, което получаваме, откакто е създаден приютът, сподели Иванов. Първото е преди две години, когато работещи от магазините в цялата верига „Лидл“ събират средства – общо около 900 лева, които предоставиха под формата на ваучери на приюта.

Жена, която отскоро е вдовица, изплела за мъжете вълнени чорапи. Обещала да предостави и дрехи от починалия си съпруг.

Това от което мъжете в приюта продължават да имат нужда са обувки - двама от мъжете носят номер 42, а другите са с номера 40, 41, 44 и 45, сподели още Александър Иванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама