Температурен рекорд за днешната дата е измерен в Русе, студът „подгони“ бездомниците към приюта „Добрият самарянин“

19:13, 20 яну 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Температурен рекорд за днешната дата е измерен в Русе днес, съобщиха за Topnovini.bg дежурните синоптици. Живакът в термометрите е паднал до минус 17,1 градуса, като по този начин е подобрил предишния рекорд от минус 15,6 градуса за 20 януари, който е от 1977 г. Най-висока пък е била температурата точно 30 години по-късно – през 2007 г. Тогава числата са били същите, но със знак плюс: 15,6 градуса над нулата.

Студът принуди множество хора, останали без дом в годините на прехода, да потърсят подслон в приюта на „Каритас“ „Добрият самарянин“. При капацитет от 60 места, там вече са настанени 79 човека. За тях са осигурени всички необходими условия. От приюта са подготвили още една стая, в която да приемат клетниците, останали без дом и така броят на подслонените в силния студ може да достигне максимум 85 човека, коментира за Topnovini.bg днес управителят на приюта Мартин Николов.

За утре се очаква студовете да продължат, като минималната предвидена температура за Русе и областта е минус 15 градуса, а максималната минус 6. Студената вълна ще се задържи и след това, като в близките десетина дни съществена промяна на времето не се предвижда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама