Антифашисти почетоха паметта на загиналите партизани в местността Дерменка

18:37, 20 яну 16 / Политика 25 1068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки жители на община Брезово почетоха паметта на загиналите от Чехларската дружина "Христо Ботев" в местността Дерменка. Антифашистите застинаха в минута мълчание в деня на 72-рата годишнина от гибелта на 14 партизани през 1944 г.

"Днешният ден не е само спомен за подвига на 14-те загинали, а и за да заявим, че продължаваме по техния път", каза в словото си пред паметника Милко Сарафов - председател на БСП в Брезово.

"Ние, които сме се събрали днес тук за среща с героичното ни минало, трябва да помним, че историята на народа ни е изпълнена с превратности, с възходи и падения, с невероятен героизъм и полет на човешкия дух. Наша е отговорността да пазим идеите, вярата и борбеността на тези, които отдадоха своя живот за род и родина. Това е нашата отговорност и към поколенията, които идват след нас, трябва да пренесем спомена за тях и техните дела през бъдните години", подчерта още ораторът.

Венци и цветя на признателност бяха поднесени от името на Областните съвети на БСП в Пловдив и Стара Загора, Областния и Градския съвет на Българския антифашистки съюз в Пловдив и Сдружение "Памет и бъдеще".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама