Борисов отрече да кадрува във ВСС

18:21, 20 яну 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов категорично отрече да има общо с кадровите промени във ВСС - “под каквато и да е форма”. Това става ясно от съобщение, публикувано на неговата страница в социалната мрежа Facebook. Премиерът явно визира днешното скоростно отстраняване на Соня Найденова, която си позволи да критикува статуквото в Съвета, и замяната й с Димитър Узунов, сочен от Владимира Янева за близък до Борисов и от Христо Иванов като човека, пратил скандалния SMS.

“Вече дни наред продължават да се разпространяват абсурдни тези в публичното пространство. Категорично заявявам, че нито се меся в работата на някого, нито пък имам общо с кадрови промени във ВСС, под каквато и да е форма. Нещо повече, считам, че последните промени във ВСС са провокация, целяща изкуствено поддържане на напрежението между институциите, като отново се намесва моето име”, пише Борисов.

“Разбирам, че политически е удобно на определени кръгове да използват тези похвати, за да реализират личните си амбиции, но всеки здравомислещ човек разбира, че това е вредно за държавата”, допълва още той.

И заявява, че са “нужни действия и реформи, а не просто празни приказки и скандали”, като изброява известен вече списък със закони, в които се готвят промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама