Манол Генов: Скритите подкрепи между ГЕРБ и ДПС работят безотказно

17:42, 20 яну 16 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Лидерът на ГЕРБ вчера каза: "Разбирам предизборните спекулации на тема ГЕРБ-ДПС, но ГЕРБ е единствената партия, която не е влизала в коалиция с ДПС и няма да влиза", и днес ново 20… "По делата им ще ги познаете" е казано в Библията. Приказките на Борисов, че никой няма да го види в управлението заедно с ДПС, са откровена лъжа и лицемерие", смята народният представител Манол Генов.

Според него действията на ГЕРБ са коренно различни от декларациите, но "все пак е прав премиерът Борисов да се зарича, че в явна коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да го видим". "Тя не му й трябва, щом има механизми и влияния, през които скритите подкрепи между двете партии да работят перфектно. Този механизъм - на SMS и телефонни позвънявания, проработи и при избора на представители в Управителния съвет на Националното сдружение на общините за Южен Централен район", твърди Генов.

При ясен регламент на издигане на номинации и тяхно гласуване общините с кметове от БСП и коалиции в Пловдивско останаха без нито един свой представител, припомня пловдивският депутат. "Петте квоти се оказаха на финала на гласуването поделени по братски между ГЕРБ и ДПС. А заедно те подкрепиха кандидатурата на община Карлово като представител на местна власт, легитимираща съществуващата коалиция на национално ниво", пояснява той.

"Представителността на общините в най-авторитетния орган на национално сдружаване на местната власт е изключителен показател за това до колко централната власт умее да бъде толерантна към опозицията. Да отстъпва съзнателно и да подкрепя кметове, които са им политически противници. Ясно е как работи този рефлекс, след като левицата и нейните коалиции в местната власт от Южен централен район останаха без свой представител в управителното тяло на Сдружението", коментира още Генов.

Според депутата цялата тази схема на подкрепа между ГЕРБ и ДПС няма как да бъде доказана, но е безспорно, че договорки има. "Това е и пореден знак, че гласът на представителите на левицата в местните власти нито е нужен, нито е удобен на управляващата партия и нейните явни и скрити партньори във властта. Това е тъжна констатация и тенденция, която правителство и ГЕРБ упорито държат да приемем за нормални. Защото и днес ДПС и ГЕРБ играха заедно така, както когато гласуваха бюджета, 16-милиардния заем, спорните конституционни промени. Няма никакво съмнение в еднопосочните им интереси", заяви Генов. По думите му клетвите на Борисов пред медиите вече нямат стойност, защото делата му и тези на партията му доказват друго. "Стана ясно, че всъщност задкулисието решава нещата в политиката, а не честното състезание и откровените взаимоотношения в нея", категоричен е депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама