Прокуратурата във Варна изправя пред съда мъж и жена за отвличане и изнудване

17:20, 20 яну 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт в съда срещу Й.В. и Д. Д. от Варна, които са обвинени в отвличане, изнудване и лека телесна повреда. 

На 16 юни 2013 г. 31-годишната Й. В. и 39-годишният Д. Д., и двамата от Варна,отвлекли Р., който празнувал рождения си ден в заведение на крайбрежната алея. Компания в престъплението им правили и група мъже, които впоследствие успели да се укрият и до момента не са известни на полицията и прокуратурата. 

Причина за отвличането била сума, която рожденикът  дължал на жената, а самото престъпление било съпроводено със заплахи и „охранявано“ от шест – седем мъже, които държали насочени към жертвата, ножове. 

Длъжникът бил качен на автомобил, който управлявал Д.Д., а в колата Й. В. предявила претенции за дължимата сума, като поискала мъжът  да й върне 7000 лева. После увеличила сумата на 10 бона, като санкция за забавеното връщане от 3500 лева. 

След като дуото установило, че парите не могат да бъдат върнати,  мъжът бил принуден да предаде автомобила си „БМВ 530 Д“ заедно с ключовете и документите, златния си синджир, часовника и наличните пари.

Докато Р. предавал личните си вещи на стойност 12 863 лева според оценителната експертиза по делото, няколко души го набили.  При обиск в дома на жената са намерени, вещите, отнети от жертвата.  

Лекият автомобил „БМВ 530 Д“ е открит на паркинг във Варна. И В., която е с висше образование и неосъждана, и Д.Д, който е с начално образование и е осъждан, са дали оневиняващи ги показания пред разследващите. 

Материалите срещу неизвестните участници в двете престъпления срещу варненеца са разделени от това досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама