Румънчета се включиха в конкурс за рисунки в пловдивския район "Западен"

16:35, 20 яну 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от Румъния се включиха със свои творби в конкурса за детска рисунка на ЦДГ "Росица" в Пловдив под надслов "Моята вълшебна Коледа". Кметът на район "Западен" Димитър Колев и заместниците му Нонка Симеонова и Георги Попов пък станаха жури на конкурса и оцениха произведенията на малчугани от пловдивското детско заведение и една от най-големите градини в румънския град Търговище.

Освен тримата представители на район "Западен" в петчленното жури се включиха още старши учителят от ЦДГ "Росица" Милена Караманова и преподавателят по изобразително изкуство от СОУ "Св св. Кирил и Методий" Марина Нанкова.

Журито разгледа предварително одобрените творби, които от румънска страна бяха получени на електронна поща, и след обсъждане присъди първо, второ и трето място при 3-, 4- и 5-годишните деца. При 6-годишните пък в надпреварата участваха само произведения на деца от България.

Конкурсът "Моята вълшебна Коледа" е по инициатива на ръководството и родителското настоятелство на ЦДГ "Росица" и е насочен към децата от всички възрастови групи в двете градини и техните семейства. Целта му е да провокира желание за изява на малчуганите, които да изразят традициите на двата народа при отбелязването на Коледните и Новогодишните празници, поясниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама