Даеш разкри, че двама от парижките атентатори са иракчани

15:54, 20 яну 16 / Свят 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последния си брой списанието на „Ислямска държава“ „Дебик“ публикува снимки на деветимата джихадисти, които според групировката са отговорни за атаките в Париж на 13 ноември 2013 година. Това съобщиха „Льо Паризиен“ и „Ройтерс“, позовавайки се на мониторинговата организация SITE.

В статия, озаглавена Just Terror (“Само терор“), изданието разкри самоличността на двама от нападателите, които все още не бяха идентифицирани от френската и белгискат полицията, ангажирани с разследването на терористичния атентат, при който загинаха 130 души. Списанието представя двама иракчани с псевдонимите Укашах ал Ираки и Али ал Ираки.

Предполага се, че двамата са атентаторите самоубийци, които се опитаха да се взривят на „Стад дьо Франс”.

Разследващите във Франция обявиха, че двамата са носили фалшиви сирийски паспорти, което е възпрепятствало установяването на самоличността им.

Деветима екстремисти, разделени в три групи по трима души, атакуваха спортния стадион, улица с кафета и концертна зала. До момента е установена самоличността само на седем от терористите.

В статията липсва снимка на Салах Абдеслам, за когото се смята, че координирал атаките. Той е в неизвестност от деня на атентата. Според непотвърдена информация той се е върнал в Белгия, но полицията все още не може да го залови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама