Жена и мъж отиват в затвора, опитали да преведат през границата нелегален емигрант

15:34, 20 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена без образование и мъж със средно такова отиват в затвора, тъй като опитали да преведат нелегален емигрант от България в Румъния. Това се е случило 7 юни 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“. Нарушителят на границата, който твърдял, че е от Сирия, бил укрит в „Рено Клио“, в което пътували двамата каналджии. Те не могли да довършат намисленото, защото граничните власти ги спрели.

Последвало подведеждането им под наказателна отговорност. Признали се за виновни и сключили споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието им.

И двамата получили ефективни присъди, въпреки че до момента не били осъждани и се радвали на чисто съдебно минало. Мъжът е осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническо заведение от открит тип, при първоначален общ режим, както и на 1 000 лева глоба. Приспаднато му е времето, през което е бил задържан. Последното важи и за жената, както и размерът на глобата. Времето, което тя ще прекара в затвора, е 10 месеца, при същите условия, както и съучастникът й. Двамата ще трябва да покрият и разноските по досъдебното производство.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама