Беличанка измами фонд "Земеделие", получи евросредства с фалшиви документи

15:29, 20 яну 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млада жена от Белица успя да измами Държавен фонд "Земеделие" и получи евросредства, подавайки фалшиви документи. Тя призна вината си и очаква по-лека присъда за извършеното от нея престъпление.

На 18 ноември 2013 година дамата е представила документ за преминато обучение с продължителност 150 часа на тема "Трайни насаждения", проведен от Националната служба за съвети в земеделието като към него е приложила и удостоверение за завършен курс на обучение по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания".

Целта й е била да получи финансиране в размер на 24 446 лв. за първо плащане от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони. От Окръжната прокуратура съобщиха, че за подобно престъпление извършителят може да получи присъда лишаване от свобода за период до една година и глоба от 1 000 до 3 000 лева. За другото престъпление, извършено от беличанката - фалшивициране на официален документ законът предвижда до 3 години затвор.

Младата жена е слючила споразумение с прокуратурата. Очаква се съдът да я одобри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама