Условна присъда и глоба след бой над съдия и делегат на мач в Русенско

15:21, 20 яну 16 / Спорт 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже са осъдени заради сбиване, станало на футболен мач в Русенско. Срещата е била на 15 ноември 2014 г. в Мартен между местния едноименен отбор и ФК „Динамо 2011“ от Стамболово.

Двама от запалянковците с инициали Б.А.А. проявили агресия спрямо единия асистент-съдия и към делегата от Областния съвет на БФС в Русе. Помощник реферът Г.Т.К. пострадал с лека телесна повреда, довела до временно разстройство на здравето му, но неопасно за живота. Делегатът В.В.Й. пък – с лека телесна повреда, причинила му болка и страдание, е посочено още в присъдата.

В нея съдията е написал още, че двамата обвиняеми, които до този момент били с чисто съдебно минало, са извършили престъпленията по хулигански подбуди. Единият мъж е осъден на 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок, а вторият е освободен от наказателна отговорност, която е заменена с административна. Той трябва да плати глоба от 1 500 лева.

Освен това двамата мъже ще трябва да платят солидарно на помощник-съдията, който пострадал по-тежко, обезщетение за нанесени неимуществени вреди в размер на 3 000 лева, заедно със законната лихва от датата на нанасянето на нараняванията – денят на мача.

Те ще трябва да покрият разноските, направени по време на досъдебното и на съдебното производство, както и държавната такса върху уважената част от гражданския иск. Двамата осъдени ще трябва да въстановят и 900 лева на помощник-съдията, които той похарчил за водене на делото.

Присъдата на Районния съд не е окончателна и подлежи на обжалване пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама