"Човекът на премиера" във ВСС е новото лице на Съвета

15:12, 20 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Узунов, който е сочен от бившата съдийка Владимира Янева за "човек на премиера" във ВСС, е новият представляващ Съвета. Това решиха членовете с 13 гласа "за", предаде репортер на София Topnovini.bg. Гласуваха общо 15 души, след като 6 от членовете напуснаха заседанието, определяйки го като "фарс".

С толкова гласа бе отстранена и досегашната представляваща Соня Найденова, която си позволи публично да заклейми докладването на информация "на живо" от заседанията на кадровия орган до министър-председателя. И бе от хората, готови да дадат разпечатка на телефоните си.

Узунов бе посочен и като човекът, изпратил скандалния SMS до премиера Бойко Борисов.

Предложението за смяната на Найденова бе направено изненадващо в началото на днешното заседание на ВСС от Милка Итова.

„Много връзки могат да се направят“ с отстраняването на представляващия ВСС Соня Найденова, каза тя пред журналисти след избора на Узунов. Найденова не изключи скандалът със SMS-а до Борисов да има общо с “врътките” на поста.

Шестимата членове на Съвета, които напуснаха залата в началото на днешното заседание, когато се разбра за обрата във ВСС, са сред десетичната, които са готови да предоставят разпечатки за съобщенията. Сред тях не е новият представляващ Димитър Узунов, уточни Найденова. „Не мисля, че тези 12 предложители ще разкрият“, допълни тя.

„Остана неразбрана спешността на предложението“, каза още Найденова. Според нея е нямало конкретни мотиви за нейното отстраняване. Тя подчерта, че винаги се е стремяла да изрази своето мнение вътре в залата. Бившият вече представляващ ВСС не е открила отговор дали нейните качества, думи, становища и решения са причина за днешното решение на Съвета.

Найденова не скри, че някои от решенията й са се разминавали с мнението на членове на ВСС. Тя е категорична, че няма да напусне редиците на съвета, защото дори и при позиция, която не е преобладаваща, трябва да се знае каква е противопоставящата се теза. Отстранената обеща да представи какво е свършила през периода от 2012 г. като представляващ ВСС.

Изборът на Узунов е “провокация към магистратите и към гражданите, заради начинът, по който е взето решението”, заяви Калин Калпакчиев. Според него причината за отстраняването на Найденова е, че тя си е позолила да изрази мнение, което не се приема от други членове на Съвета.

“Това е режисиран фарс, защото решението е взето предварително и извън заседателната зала”, каза още той.

Какво заяви Владимира Янева на Румяна Ченалова според изнесените от "Биволъ" записи от "Яневагейт: "И пускам на Бойко един СМС. И му пиша така. Значи той е в Брюксел. Тва става в четвъртък. Не съм, извинявайте, не съм нарушила закона. Освен това за 4 години съм подписала над 15000 СРС-а. Нещо, което е абсолютно верно, щото тя статистиката е толкова бройки, те на година са по 5000. Не минават и три минути и ми звъни Митко Узунов: „Имаш ли Вайбър?“ Викам: „Имам Вайбър“. А нали знаеш, че Митко Узунов е неговия човек в Съвета и с който комуникира и за всичко той му отговаря".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама