Гръцки фермери блокират пътища, протестират срещу промени в данъчната система

14:36, 20 яну 16 / Свят 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцки фермери и животновъди блокираха основната национална магистрала в гръцката Темпейска долина. Те протестират срещу новите данъци и промените в системата за общественото осигуряване, съобщава Greekreporter.com Те ще използват около 800 трактора, за да попречат на преминаването по главната магистрала, която свързва южната и северната част на Гърция. Профсъюзите заявиха, че дори лошото време няма да провали блокадите да бъдат направени. Основните места, на които се очакват протести, са при Серес, Промахон Драма, Кавала, Солун, Ламия и Патра. Протести се организират и на островите Крит и Родос. 

Координационната комисия на фермерите и животновъдите уточни, че границата между България и Гърция няма да бъде затворена заради протестите.

Исканията на протестиращите

"Искаме съизмерни данъци, както на всички фермери в Европейския съюз. Дори да се запази досегашното 13%, което също е високо облагане. Нашите колеги в европейските страни плащат от 3- до 9%", каза Астериос Лицос, председател на земеделците в Серес, и допълни, че в новия проектозакон при 1000 евро приход данъците са 1600 евро. Според протестиращите на границата Промахон, това което се случва в страната е пълно безумие.

Фермерите не двата яснота колко дълго ще продължат протестите.

Железничарите отново активираха спирането на влакове три пъти на ден за по два часа. Те недоволстват срещу приватизацията на държавната железопътна компания. Моряци и докери затвориха за два дни пристанищата от 6.00 часа тази сутрин до петък.

Национална стачка

За 4 февруари е насрочена всеобща национална 24-часова стачка срещу пенсионните реформи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама