Пак удължиха срока на проекта за интегрирания транспорт във Варна

14:24, 20 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срокът за изпълнение на проекта за интегриран градски транспорт във Варна е удължен до 9 юли 2016 година. Анексът за поредното забавяне е сключен тихомълком през ноември миналата година. Това стана ясно на заседание на комисията по европейски въпроси и международно сътрудничество към местния парламент.

Заради неразплатени задължения с изпълнителите до края на миналата година, Общината ще трябва да покрие с бюджетни средства най-малко 6 млн.лв. от стойността на проекта.

Удължаването на срока за приключване на проекта е второ поред. Първоначално той трябваше да бъде завършен до юли 2015 година. След това бе подписан анекс за удължаване на срока до края на миналата година.

Основният мотив бе невъзможността да бъде приключена работата по последния компонент на проекта, касаещ реконструкцията на производствено-техническата база на "Градски транспорт". Причината за забавянето дойде от проблеми с обществената поръчка за избор на строител. Наложи се повторно обявяване заради липса на оферти.

В крайна сметка на този етап договорът за изпълнение на компонента е факт и строителните дейности вече текат. Очакванията са да завършат много по-рано от юли месец, но след това предстоят дейности по отчитане на проекта, които отнемат време, обясни шефката на общинския отдел "Програми и проекти" Бистра Димова, цитирана от moreto.net.

Договорът за безвъзмездно финансиране на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" е на стойност 115 млн. лв. Той беше подписан през 2012 г. от бившия кмет на града Кирил Йорданов, но същинската работа по него започна едва през втората половина на 2013 г. Това е най-големят проект, изпълняван в града за последните 25 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама