Нищо ново в анекса между ГЕРБ и реформаторите

14:17, 20 яну 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаквано коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок (РБ) остава без сериозни промени, но все пак ще бъде преподписано. Това заяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след първата среща между преговорните екипи на коалиционните партньори, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той уточни, че основната обсъждана тема било именно функциониращо коалиционно споразумение, подписано преди една година. "Всички заставаме зад него, като нищо не налага някаква сериозната промяна. Имаше възможност при обсъжданията по дадените секторни политики да направим предложения в предстоящите дни да бъде направен отчет за свършеното. През предстоящата седмица ще може преговорните екипи да работят експертно, за да се консолидираме около един документ, който ще бъде преподписан от всички участници в сегашното коалиционно правителство", обясни Цветанов. 

Той заяви, че следващата сряда в 12 часа ще направят втори подобен разговор. "Що се отнася до президентските избори, не са обсъждани и темата не стои на дневен ред. Трябва да подкрепим актуализация на стратегията за съдебната реформа, законодателството за Закона за съдебната власт, антикорупционния закон, изборния закон", поясни Цветанов. 

Борислав Великов, който е част от преговорния екип на РБ коментира, че обсъжданията на документа протичат в конструктивен дух. "Този документ ще бъде катализатор за реформите, които трябва да наберат тази година по-голяма ускорение", добави Великов.

Даниел Вълчев потвърди, че преговорните екипи са излъчени, за да обсъдят документ, който да катализира реформите през настоящата година. "Декларацията, която предоставихме на ГЕРБ, има смисъл, за да покаже каква е нагласата на РБ за влизане в тези разговори. Дори в любовта и брака няма безусловни неща. Всеки има граници, в които взима едно или друго решение. Няма никакво съмнение, че РБ е част от управляващото мнозинство и подкрепя правителството. Петър Москов е част от преговорния екип, но не може днес да участва, тъй като имаше ангажименти", каза още Даниел Вълчев.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама