Контрабандни цигари за 80 хил. лв. са иззети от апартамент в "Столипиново"

13:50, 20 яну 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство срещу 36-годишния пловдивчанин Никола Д. за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон - престъпление по чл. 234, ал. 2 точка 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 19 януари 2016 г. при полицейска проверка на служители от Шесто РУ на МВР в Пловдив и извършено претърсване в апартамент на ул. "Крайна" в квартал "Столипиново" в Пловдив са били иззети 11 564 кутии цигари без бандерол на обща стойност около 80 000 лева.

Жилището е било обитавано от Никола Д., който съхранявал цигарите без акцизен бандерол на различни места в дома си. Той е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Днес с постановление на наблюдаващия прокурор ареста му е удължен за 72 часа. Откритите кутии с цигари са от 12 различни марки.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, се извършват активни процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначена е оценъчна експертиза, чиито резултати ще бъдат готови днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама