Д-р Хаджиев: Ситуацията в организация на ДПС в област Добрич е спокойна и стабилна

13:38, 20 яну 16 / Политика 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният лидер на ДПС в област Добрич д-р Ердинч Хаджиев пред Topnovini.bg:

Д-р Хаджиев, как ДПС в област Добрич посреща 26-ия рожден ден на Движението за права и свободи?

На 4 януари се навършиха 26 години от създаването на Движението за права и свободи. Както всяка година, организацията в областта отбеляза годишнината. Тази година ситуацията е малко по-особена във връзка с проблемите, които се появиха в Движението преди и по време на Коледните празници. Но, това не оказа влияние на нашите членове и симпатизанти. В момента ситуацията е много спокойна. Организацията е стабилна.

Провеждат се отчетно-изборни събрания, на базата на които ще се проведат общински, а след това и областна конференции. Пак повтарям, че ситуацията е спокойна и стабилна.

Може ли да се каже, че в ДПС вървят оздравителни процеси?

Определено. Във времето са се появявали опити отстрана на вътрешни и външни сили да предизвикат разцепление в ДПС, но те винаги са завършвали неуспешно, а организацията винаги е излизала по-сплотена, по-единна.

Заговори се, че е възможен отлив на членска маса, на симпатизанти?

Не, за организацията в област Добрич този въпрос въобще не стои. Отново ще повторя, че ситуацията е спокойна. На отчетно-изборните събрания се обясняват причините, довели до тези сътресения в организацията. Всичко е спокойно.

2015 г. бе година на местни избори. Каква е оценката за резултата в област Добрич?

На местно ниво ДПС повтори резултатите, които бяха постигнати на национално ниво – ние сме трета политическа сила. Имаме ръст в броя на общинските съветници в Тервел и Крушари, както и на кметове на населени места в община Добричка. Така че ДПС запази позициите си в област Добрич. Нямаме отстъпление, независимо, че в момента сме в опозиция.

Все по-усилено се говори за предсрочни избори. Готова ли е организацията в област Добрич?

ДПС е партия, която винаги е готова за избори, независимо дали предсрочни или редовни. В това отношение ние нямаме никакви притеснения. Винаги сме готови за избори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама